06 noviembre, 2006

Darrera sessió del curs del CEFIRE “Referents clàssics i cine”

A aquesta sessió els assistents al curs tenien que fer una exposició sobre un tema que prèviament havien preparat. A continuació fem una xicoteta ressenya de cada intervenció:


•Esteban Berchez de l’IES d’Abastos a València va presentar un treball sobre Herois de mitologia, tractant especialment la figura d’Aquil·les al llarg de pel·lícules antigues i modernes, i va reivindicar l’última versió del film Troia com eina d’aprenentatge del mon clàssic.

•Mercedes Ovejas va utilitzar la pel·lícula X-Men III per revisar la figura dels homes alats a la mitologia. Va explicar també altres herois com ara Xavier i el seu paral·lelisme amb Quiró, el Cíclop i els seus poders tan mítics, la Bèstia a qui va emparentar amb Hèrcules, i per últim la analitzar la figura de Fènix Obscura.

•Merche Gracià i Chelo Palau, de l’IES Broch i Llop, van presentar un treball molt suggeridor al voltant del número 3, partint dels nombrosos personatges mítics que apareixen en grups de tres i analitzant l’aplicació al llarg de les arts plàstiques i la publicitat. Es tractava d’una proposta interdisciplinària que naix amb vocació de convertir-se en grup de treball. Enhorabona i molta sort!

•Esther Hernández i Xavier Méndez, de l’IES Matilde Salvador, van fer una doble lectura de la pel·lícula American Beauty: Xavier des del mite de Pigmalió ens va mostrar les noves i nous Galateas en un brillant anàlisi del film, i Esther la baixada als inferns del personatge principal.

•Francisco Domínguez, de l’IES la Vall d’Alba, va parlar de les criatures extraordinàries utilitzant en la seua exposició El laberinto del Fauno, X- Men y una versió d’Hèrcules.

•Charo Velasco, del IES Miquel Peris, va tractar el esquema argumental del viatge a la saga d’Indiana Jones. Va ser felicitada per Teresa Cases per la seua exitosa utilització dels recursos informàtics, visuals i argumentals.

•Fernando Lafarga ens va mostrar els referents clàssics en els suports publicitaris.

• Ana Ovando i Lourdes Bonet, de l’ I.E.S. Violant de Casalduch, de Benicassim, varen tractar el tema de Prometeu i de les figures de Fauno i els Centaures comparant les resemantitzacions de Las crónicas de Narnia i de El laberinto del fauno.

• Jordi Flors, de l’ I.E.S. Vicent Castell de Castelló va presentar una exposició titulada “Els precedents de les bruixes medievals en la literatura llatina”, suggerida per la última pel·lícula de Woody Allen: Scoop.

• Margarita Mencías de l’I.E.S. Miquel Peris del Grao de Castelló va abordar la resemantització de l’historia de Teseu en Star Wars IV-V.

• El grup format per Minerva López, Carmen Faet i Encarni Yacer varen presentar una adaptació per a alumnes de primària de la nova lectura del mite de Pigmalió en el conte i la pel·lícula de Pinocho.

• Raúl Carbonell del I.E.S. número 2 de Paterna va presentar la resemantitzación del mite de la caverna en el curt de Sean Pean de la pel·lícula "11'09''01 - 11 de Septiembre.

No hay comentarios: