23 febrero, 2009

ODISEA 2009

El grup SIGMAS CONFLICTIVAS format pels alumnes de 2º de Batxillerat Joel Gijón Llambrich, Cristòfol Tripiana Traver i Saúl Soler Bermúdez ha guanyat la fase final estatal del Concurs de Cultura Clàssica: ODISEA 2009., que organitza la Sociedad Española de Estudios Clásicos (SEEC) i en el que col·laboren les Associacions Prosopon - Sagunt i Ludere et Discere.
Del nostre centre van participar 9 grups de 3er d’ESO, 1er y 2º de Batxillerat dirigits per les professores del clàssiques Mª José Bernat i Mª Teresa Beltrán. A la nostra Comunitat van participar un total de 250 grups de les comarques de Castelló, València i Alacant, la qual cosa evidencia la vitalitat de les clàssiques per tot arreu de les postres terres.
Durant quatre dies consecutius del mes de Febrer tots els grups participants van haver d’anar contestant correctament a unes preguntes de cultura clàssica que es formulaven diàriament on line. Per a aconseguir-ho podien fer servir Internet i la bibliografia subministrada per els professors. El dimecres 11 de Febrer es va disputar la prova final de la Comunitat entre els quatre equips que van quedar empatats a punts. Els responsables de l’organització del concurs van supervisar personalment el correcte desenvolupament de las proves finals.
A la final de la fase estatal el nostre grup “Sigmas Conflictivas” va haver de competir contra el grup guanyador del concurs a Galicia: “Los Sapientísimos”. La final va ser molt renyida i emocionant, doncs els dos grups van fallar la mateixa pregunta i encertar totes les demes. La diferència de sis minuts en el temps de resposta del total de les preguntes va decidir al grup guanyador, que de prompte va començar a rebre les felicitacions dels seguidors on line.
El premi obtingut és de 500 euros, que rebran junt amb un calorós i festiu homenatge amb corones de llorer incloses, al teatre romà de Sagunt durant les jornades internacionals de teatre clàssic. ENHORABONA.

3 comentarios:

Ana Ovando dijo...

Mis felicitaciones de nuevo por el ejemplo que han dado estos chavales. Un premio más que merecido.

santi dijo...

Enhorabona als xavals per l'interés i a les profes per l'esforç i preparació.
Ens haveu posat el llistò molt alt!

Unknown dijo...

Me he permitido el lujo de enviaros un meme al que me gustaría que reenviaráis por su urgencia, el deterioro de las clásicas